Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 15 of 15

Thread: Trying to figure out 5.1 audio form PC

  1. #11
    Junior Potato
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    4,579
    The default is the TV that I have it plugged into.

  2. #12
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    480
    (since the last I've generated +1,7C feaver, pah)
    (nothing else, another pah, I guess)
    (shouldn't change the thougt process, yet)

    If you disconnect TV or AMP you should see something changing there.

    Have you asked VLC support, you can't be the first one.

  3. #13
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    480
    I read that after 1804 version some audio settings are gone.

    Old one is mmsys.cpl

    (fever is gone also, took ~9 hours, watta...)

  4. #14
    Junior Potato
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    4,579
    I was mucking around just now and tried the S/PDIF output direct from my motherboard to the amplifier. It also doesn't output 5.1 sound. It should just work.

    Anyway, while I was searching about for information on that, I came across this post:

    https://www.maketecheasier.com/use-t...ort-windows10/

    Right at the bottom in the last paragraph it has links to how-tos for messing with the Realtek driver settings. I'm going to metaphorically roll up my metaphorical sleeves and get to work.

  5. #15
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    480
    My machine has a displayport but display is analog so I can't get its audio even appearing.

    On simple possibility is that device maker has let royalties unpaid.
    It's then totally application based issue.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •